logo   the story | the work | the people | the latest | the info |
   

 

Nickelodeon Theater

Columbia, South Carolina

The renovation of the upper floor of a historic theater completed the renovations for the non-profit film-house, Nickelodeon Theater. Since moving to Main Street several years ago, this phase of renovations included completion of an additional theatre, elevator installation, and other renovations to the façade, concession, office, and back-of house areas.

Rich color palates were used to create the owner’s wish of a historic “grand” theater experience, while also incorporating the modern elements of comfort and technology.  The finished renovations restore key elements of the historic space, with new additions to provide a safe and accessible experience.

 

 

  Project Image: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
 

The Short(er) Story:

Completion Date: 2015

Square Feet: 4,000

Cost: $1.5 million

Owner's Representative: LCK

General Contractor: Landmark Builders

Services Provided: Existing Building Documentation, Schematic Design, Design Development, Construction Documents, Construction Administration, Interior Finish Selection, Interior Furniture and Signage Selection and Coordination, Rendering

*2016 AIA South Carolina Merit Award for Adaptive Reuse/Renovation

 
    <the work| Next Project>